Dumnezeule, un nou incendiu PUTERNIC:

Un incendiu devastator a avut loc în Harghita, în urma căruia 19 persoane au rămas fără un acoperiș deasupra capului. Opt case au fost distruse de flăcări, după ce acestea s-au extins rapid de la o locuință la alta. S-a aflat care a fost cauza exactă a incendiului.

Incendiu devastator

Un incendiu de proporții a avut loc în județul Harghita. Din nefericire, nu mai puțin de 19 persoane au rămas fără un acoperiș deasupra capului, chiar în această perioadă, când temperaturile sunt extrem de scăzute. Printre victime se numără trei minori de un an, șase ani și 17 ani. Din fericire, nimeni nu a fost rănit și toate persoanele au fost scoase din case la timp.

Incendiul a avut loc în localitatea Comăndău, situată în apropierea orașului Covasna, la o altitudine de 1030 metri în Depresiunea Comăndău din Munții Bretcului. La fata locului au intervenit pentru stingerea incendiului 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă , 14 subofiţeri şi un voluntar din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe şi Secţiei Târgu Secuiesc, SVSU Comandău şi SVSU Covasna. Din primele informații, flăcările s-au extins pe o suprafață de 600mp.

Din cele opt case cuprinse flăcări, cinci dintre ele au fost distruse complet, în timp ce alte trei au acoperișul distrus. Nu se știe care dintre locuințe aveau asigurare, dar cert este că pagubele se ridică la sume exagerat de mari.

După această tragedie, localnicii s-au mobilizat și au venit în ajutorul păgușabilor. Astfel, 17 din cele 19 persoane care au rămas fără casă vor fi primite pentru perioada următoare la rude, până când situația se va remedia sau va fi găsită o soluție temporară. Celelalte două persoane vor fi cazate la parohia reformată din localitate.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.