Donald Trump îl laudă pe Putin: ”Este inteligent”. i-a criticat pe liderii occidentali „atât de proşti” –– >

Fostul preşedinte american Donald Trump l-a lăudat pe „inteligentul” Vladimir Putin şi i-a criticat pe liderii occidentali „atât de proşti”.

Declarațiile au fost făcute de Trump sâmbătă seară la marea convenţie anuală a conservatorilor americani, la Orlando, statul Florida.

„Problema nu este că Putin este inteligent, pentru că, desigur, este inteligent”, a declarat Donald Trump.

„Adevărata problemă este că liderii noştri sunt atât de proşti”, a spus el, dând vina pe „slăbiciunea” succesorului său Joe Biden pentru invadarea Ucrainei de către Rusia.

NATO, a spus el, „dă dovadă de orice în afară de inteligenţă” lovind Rusia cu sancţiuni în loc să decidă „să o facă bucăţi- cel puţin din punct de vedere psihologic”.

Donald Trump, despre Zelenski: „Este un om curajos”

Fostul președinte american l-a caracterizat pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, ca fiind „un om curajos”,

afirmând în acelaşi timp neadevărul că preşedintele ucrainean l-ar fi disculpat de scandalul care a dus la primul său proces de destituire.

„După cum înţelege toată lumea, acest dezastru oribil nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă alegerile noastre nu ar fi fost trucate”, a mai afirmat fostul preşedinte în discursul său de 86 de minute, reluând una dintre marotele sale preferate, dar fără a aduce nicio dovadă.

Omul de afaceri republican de 75 de ani şi-a atras cele mai multe aplauze când a taxat ca „prostie” faptul că democraţii se prezintă ca un partid al democraţiei şi când a povestit că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, „venea la Casa Albă şi mă pupa în fund”, potrivit Agerpres.
Preşedintele Zelenski acuză Rusia lui Putin de genocid
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat sâmbătă Rusia de comiterea unui ”genocid” în războiul pornit împotriva ţării sale şi a cerut ONU să califice în acest termen acţiunile Rusiei.

Ucraina a reușit să intre în a patra zi de rezistență în fața invaziei ordonate de Vladimir Putin. Capitala Kiev a ținut piept tancurilor rusești, dar numărul victimelor războiului crește de la o oră la alta.

Volodimir Zelenski a cerut ONU suspendarea dreptului de vot al Rusiei în Consiliul de Securitate al acestei organizaţii.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.