Doliu in toata Romania

Toată România este îndoliată, după ce unul dintre mai marii artiști ai muzicii populare ne-a părăsit. Este vorba despre unul dintre cei mai renumiți dirijori din țară, care avea o carieră de mare succes și era iubit de o mulțime de oameni. Tragedia s-a produs chiar noaptea trecută.

A murit dirijorul Stelian Stoica

În ultima vreme ne-au părăsit o mulțime de artiști de renume, care au lăsat în urmă numai lacrimi și suspine. Aflăm acum că a murit și marele dirijor Stelian Stoica, supranumit și ”Luceafărul folclorului românesc” pentru talentul său și dăruirea față de meseria sa.

Anunțul tragic al morții a fost făcut chiar de către foștii colegi ai artistului de la Ansamblul Jidvei România, căruia îi pusese bazele în anii 70. Toți cei care l-au cunoscut sunt răpuși de durere și spun că nu se așteptau să își ia adio de la marele artist atât de devreme. Plecarea sa a lăsat un gust amar celor care l-au cunoscut și au colaborat alături de el.

„În această noapte a plecat să dirijeze orchestra națională a îngerilor, marele dirijor Stelian Stoica! Noi, membrii Ansamblul Jidvei România și ai Orchestrei Naționale Jidvei România suntem îndurerați de această veste tragică a plecării la cele veșnice a Maestrului nostru drag!”, este mesajul lăsat de reprezentanții Ansamblului Jidvei România, pe contul de Facebook.

Solistul a fost apreciat în cursul vieții prin armonizările, orchestrațiile și aranjamentul programelor folclorice ale TVR – Tezaur folcloric, ale Festivalului național „Strugurele de aur” de la Jidvei, dar și ale altor manifestări culturale. A dirijat cele mai importante spectacole și a fost mentor pentru o mulțime de artiști.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.