Doliu in muzica populara

Cântăreaţa de muzică populară Tita Bărbulescu a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, la un azil de

bătrâni, unde a fost internată de fostul ei soţ.

Cele mai îndrăgite melodii sunt „Sus’ la munte la Muscel”, „Lele, lelişoara mea”, „De-ai fi neichii drăguliţă”, „Din Piteşti pân’ la Trivale”, „Argeşene, argeşene”.

De-a lungul carierei sale, Tita Bărbulescu a colaborat cu mari cântăreţi şi dirijori ai timpului, în turnee de succes din ţară şi străinătate.

S-a aflat pe aceeaşi scenă cu Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ion Luican, Emil Gavriş, Ioana Radu, Ion Dolănescu, Maria Ciobanu şi mulţi alţii.

Aceasta a fost una dintre solistele preferate ale lui Nicolae Ceauşescu.

Cântăreaţa de muzică populară Tita Bărbulescu a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, la un azil de bătrâni, unde a fost internată de fostul ei soţ.

Aceasta a fost una dintre solistele preferate ale lui Nicolae Ceauşescu.

Tita Bărbulescu a fost internată de fostul său soţ la un azil de bătrâni. Artista a fost bolnavă în ultima vreme. Ea a lăsat în urma ei peste 300 de melodii, multe din folclorul cules de la vechii lăutari argeşeni.

Artista a murit sâmbătă, 4 decembrie 2021. Cântăreața s-a născut în 1936, în Topoloveni, județul Argeș, și a învățat să cânte de la tatăl ei, Nicolae Bărbulescu, un vestit lăutar, potrivit Ziare.com.

În cariera sa de peste 40 de ani, a lansat peste 300 de melodii, multe din folclorul cules de la vechii lăutari argeşeni. A colaborat cu mari cântăreţi şi dirijori ai timpului, în turnee de succes din ţară şi străinătate.

A fost pe aceeaşi scenă cu Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ion Luican, Emil Gavriş, Ioana Radu, Mia Braia, Ion Dolănescu, Maria Ciobanu şi mulţi alţii.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.