Doliu în lumea politică! A murit unul dintre cei mai inteligenți oameni

În ultima vreme am pierdut o mulțime de persoane importante. Anul 2021 a fost unul plin de tragedii și se pare că și 2022

începe în aceeași nuanță.

Este doliu uriaș la nivel mondial după ce un cunoscut paleoantropolog și politician celebru s-a stins din viață.

A murit Richard Leakey
Richard Leakey, paleoantropolog kenyan şi om politic de mare succes, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 77 de ani. La data de 2 ianuarie a avut loc tragicul eveniment, care a uimit pe toată lumea, având în vedere că celebrul bărbat fusese extrem de activ în ultima perioadă.

”În această după-amiază, am aflat cu profundă tristeţe vestea decesului dr. Richard Erskine Frere Leakey, fostul şef al Serviciului public din Kenya”, a anunţat preşedintele Uhuru Kenyatta, într-un comunicat emis duminică seara.

Richard Leakey, al doilea din cei trei fii ai lui Louis şi Mary Leakey, amândoi paleontologi şi arheologi, s-a făcut cunoscut prin aducerea la lumină a unor indicii care au ajutat la dovedirea evoluţiei omenirii în Africa. Descoperirile lor i-au dus pe cele mai înalte culmi și le-au asigurat un mare succes.

Nu a avut studii oficiale de arheologie, dar tot a reușit să aibă rezultate notabile. El a fost cel care a făcut descoperiri importante despre primele fosile hominide.

Viața fără membrele inferioare
În 1993 a suferit un accident extrem de grav, dar asta nu l-a împiedicat să facă ce iubea. Mai exact, s-a prăbuşit cu micul său avion Cessna în Valea Riftului, în Kenya, accident în care şi-a pierdut ambele picioare, ceea ce i-a schimbat complet viața.

Richard Leakey a avut şi o carieră politică, conducând mai multe instituţii ale societăţii civile şi aflându-se pentru scurt timp în fruntea Serviciului civil kenyan.

În 2015, în ciuda unei sănătăţi fragile, şi-a asumat din noua conducerea KWS pentru un mandat de trei ani, la solicitarea preşedintelui Kenyatta.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.