Doliu în lumea actorilor. S-a stins o mare valoare

Este zi de doliu printre actorii români. S-a stins din viață unul dintre artiștii care au jucat în serialul „Roșcovanul”.

Mai mulți mari actori și-au exprimat regretele, printre care și îndrăgitul Florin Piersic.

A murit încă un actor de mare valoare pentru români

Este zi de doliu printre actorii români. S-a stins din viață unul dintre artiștii care au jucat în serialul „Roșcovanul”. Mai mulți mari actori și-au exprimat regretele, printre care și îndrăgitul Florin Piersic.

A murit încă un actor de mare valoare pentru români

Celebrul actor Constantin Codrescu s-a stins din viață duminică, 13 noiembrie, la vârsta de 91 de ani. Anunțul trist a fost făcut de fiica sa, Lăkrămioara Codrescu, pe pagina de Facebook a tatălui ei.

„A murit actorul, a murit tata….. Dumnezeu sa îl tina în dreapta Sa!!”, a transmis fiica lui Codrescu.

Marele actor Constantin Codrescu s-a născut la data de 5 septembrie 1931, în localitatea Huși.

A absolvit Institutul de teatru din București în 1951. Ulterior, Codrescu a fost profesor la Institutul de teatru din Târgu-Mureș între 1976-1989. Mai mult decât atât, regizorul a fost cetățean de onoare al acestui municipiu.

De asemenea, el a ocupat postul de director al Teatrului „Maria Filotti” din Brăila şi al Teatrului din Sfântu Gheorghe.

Constantin Codrescu a avut o carieră îndelungată. Timp de 45 de ani a fost colaborator permanent al redacției Teatru la Radio.

În plus, a apărut de mai multe ori la televizor. Printre producțiile cinematografice la care a participat se numără: „De-aș fi… Harap Alb”, „Mihai Viteazul”, „Haiducii lui Șaptecai”, „Zestrea domniței Ralu”, „Săptămîna nebunilor”, „Roșcovanul”,

„Pentru patrie”, „Capcana mercenarilor”, „Trandafirul galben”, „Masca de argint”, „Colierul de turcoaze”, „Pădurea de fagi”,

„Totul se plătește”, „Sezonul pescărușilor”, „La răscrucea marilor furtuni”, „Speranța”, „Bietul Ioanide”, „Lumini și umbre”, „Vlad Țepeș” etc.

Florin Piersic a reacționat la auzul acestei vești triste și a postat un mesaj de rămas bun pe rețelele de socializare. Cei doi au fost foarte buni prieteni, așa cum a și menționat marele actor în mesajul său.

„Acum, târziu în noapte, sau prea devreme în acest început trist de zi, am aflat cu mare mâhnire de plecarea ta, dragul meu artist de exceptțe, Puiu Codrescu. M-am bucurat de prietenia noastră pana în ultima zi a vieții tale și mi-e greu să cred ca te-am pierdut…”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.