Doliu imens! Un mare artist a murit. Fiul său a dat tragica veste

Doliu imens la nivel mondial după ce un celebru arhitect a încetat din viață.

El a fost cel care a proiectat unele dintre cele mai faimoase clădiri din lume, inclusiv Centrul Pompidou din Paris.

Tragicul anunț a fost făcut chiar de către fiul acestuia.

Doliu imens după ce arhitectul britanic Richard Rogers s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani. Fiul său, Roo Rogers, a confirmat tragica veste pentru New York Times, însă nu a precizat care a fost cauza morții.

La rândul său, Matthew Freud, de la agenţia de comunicaţii Freud a precizat că arhitectul ”a murit în liniște” în cursul serii de sâmbătă.

Trebuie menționat faptul că arhitectul Richard Rogers s-a făcut remarcat la nivel mondial în toată activitatea sa. El a fost cel care a proiectat unele dintre cele mai faimoase clădiri din lume, inclusiv Centrul Pompidou din Paris, scrie The Guardian.

De-a lungul carierei sale, arhitectul, de origine italiană a câştigat o serie de premii pentru proiectele sale, inclusiv Premiul Pritzker în 2007. Totodată, el a fost unul dintre pionierii mişcării arhitecturii „high-tech” și s-a remarcat prin structuri care încorporează materiale industriale precum sticla şi oţelul.

Richard Rogers este de asemenea și co-creatorul Centrului Pompidou din Franţa, care a fost deschis în 1977 şi renumit pentru faţada sa multicoloră, acoperită cu ţevi – pe care l-a proiectat împreună cu arhitectul italian Renzo Piano.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.