Dezastru pentru Dedeman!

Patronii Dedeman sunt disperaţi după ce vânzările companiei s-au prăbuşit la jumătate din cauza certificatului verde.

Fraţii Pavăl susţin că dacă situaţia se prelungeşte, impactul în industrie va fi devas­ta­tor iar printre persoanele afectate se vor număra şi funcţionarii care lucrează la stat.

Dezastru pentru Dedeman. Fraţii Pavăl dau vina pe certificatul verde pentru prăbuşirea vânzărilor companiei. Aceştia spun că traficul din magazinele pe care le deţin în întreaga tara a scazut cu 45 la sută de când au intrat în vigoare noile restricţii impuse de autorităţi.

Dezastru pentru Dedeman. Dragoş Pavăl: Impactul va fi devastator

Dragoş Pavăl, unul dintre proprietarii Dedeman, îi avertizează pe cei aflaţi la conducerea ţării că dacă situaţie se prelungeşte, impactul va fi devastator şi îi va afecta în mod egal atât pe retai­leri, cât şi pe producători, atât pe funcţio­narii care lucrează pentru stat

„În acest moment, suntem nevoiţi să per­mitem accesul în magazine doar clien­ţilor care deţin un certificat verde. Înţele­gem să respectăm deciziile autorităţilor, nu avem alternativă. De când au intrat în vi­goare noile dispoziţii legale, traficul în ma­ga­zinele noastre a scăzut cu circa 45% şi, drept rezultat, am fost obligaţi să reducem co­menzile de aprovizionare la furnizori, care sunt în proporţie de peste 85% compa­nii româneşti. Dacă această situaţie se pre­lun­geşte, impactul în industrie va fi devas­ta­tor şi îi va afecta în mod egal atât pe retai­leri, cât şi pe producători, atât pe funcţio­narii care lucrează pentru stat, cât şi pe toţi cole­gii din mediul privat, atât pe cei vacci­naţi, cât şi pe cei nevaccinaţi“, spune Dragoş Pavăl, potrivit ZF.

Proprietarul Dedeman adaugă şi că mă­su­ra este o formă de responsabilitate socială în­tr-un context atât de dificil precum cel actual.

„Este limpede că niciun business şi nici­un antreprenor nu-şi doreşte să fie con­strâns să aleagă între clienţii săi, pentru că fie­care dintre aceştia este important în ega­lă măsură. Însă totodată, fiecare dintre noi trebuie să contribuie pentru ca un număr cât mai mic de oameni să fie expuşi şi să-şi pună sănătatea în pericol“, mai spune Dragoş Pavăl.

Reamintim că Hotărârea de Guvern care reglementează accesul persoanelor nevaccinate în mall-uri şi instituţii publice, precum şi cazarea pe baza certificatului verde a fost publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, accesul în centrele comerciale este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală. Potrivit Hotărârii de Guvern, este prevăzută exceptarea persoanelor care merg la centrele de vaccinare pentru imunizare, dacă există culoare separate de acces.

La serviciile publice comunitare care funcţionează în mall-uri, se permite şi accesul persoanelor care au test negativ pentru COVID.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.