Descoperirea care i-a schimbat total viața. Ce a găsit o badantă din Italia în lucrurile bătrânului pe care l-a îngrijit

Share

O descoperire care avea să-i schimbe viața. Pentru un trai mai bun, o femeie a plecat în Italia ca să lucreze ca badantă. A făcut asta ani de zile timp în care s-a ocupat de un bătrân. Toate până într-o zi în care bătrânul s-a stins din viață, iar cea care îl îngrijea se pregătea să-și facă bagajele și să părăsească locuința. Printre hârtii, în casă, femeia a găsit ceva care avea să-i schimbe viața.

Descoperirea unei badante din Italia

Femeia a găsit printre hârtii, o rețetă de-a bătrânului pe care îl îngrijise. Acolo, bărbatul, care nu fusese căsătorit și nu avea copii, scrisese trei rânduri în care o indica pe ea ca singură moștenitoare. Atunci, badanta a contactat un avocat și l-a întrebat dacă acea hârtie este valabilă în fața instanței.

Se pare că bătrânul avea două nepoate, fiice ale fratelui său care se pregăteau să revendice întreaga lui moștenire. Ele nu știau că acea hârtie avea să schimbe totul.

Am fost multă vreme îngrijitoarea unui domn în vârstă care, din păcate, s-a stins din viață în urmă cu câteva zile. A fost mereu foarte lucid, deși avea peste 90 de ani. Nu s-a căsătorit niciodată și nici nu a avut copii. Printre hârtiile lui, în partea de jos a unei foi cu o rețetă medicală, am găsit trei rânduri, scrise de el, în care mă indica pe mine ca unică moștenitoare, cu data și semnătura sa, i-a scris badanta avocatului.

Bătrânul care trăise peste 90 de ani și care nu fusese căsătorit și nu avea copii a lăsat în urma sa mai multe case și terenuri. Răspunsul avocatului cu privire la acea rețetă pe care era scris testamentul, a lăsat-o fără glas pe badantă.

Testament scris pe o rețetă medicală

Avocatul care fusese contactat de către badantă a oferit un răspuns surprinzător. Tot el a fost și cel care a făcut cazul public, păstrând anonimatul persoanelor implicate în această poveste. Potrivit avocatului, femeia care l-a îngrijit pe bătrân are toate șansele să rămână cu toate averea lui.

Testamentul este valabil și autentic întrucât este scris în întregime, datat și semnat de mână de către testator. Nici faptul că este scris pe spatele unei rețete medicale nu îl face invalid.

De asemenea, testamentul olograf este valabil chiar dacă foaia pe care este scris conține și alte înscrisuri, ale altor persoane, într-o altă parte decât cea ocupată de dispoziția testamentară (Curtea de Casație, sentința nr. 11733 din 5 august 2002), a spus avocatul.

Femeia a fost îndrumată să meargă cu acea foaie la un notar care va publica testamentul și îi va explica modalitățile prin care ea poate accepta moștenirea care i-a fost cedată de către bătrânul pe care l-a îngrijit.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.