Descoperire ȘOC la granița României! Polițiștii de frontieră au apăsat instant butonul de urgență –->>

Oamenii legii de la Serviciul de Poliție de frontieră de la vama Nădlac au descoperit 32 de cetățeni stăini ascunși într-

un TIR care transporta profile de aluminiu. Oamenii veneau din Siria, Irak și Turcia.

Cetățenii străini se aflau ascunși într-un TIR la volanul căruia se afla un cetățean bulgar, care a ajuns miercuri la

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe sensul de ieşire din ţară.

TIR-ul avea ca destinație Germania

Potrivit documentelor de însoţire a mărfii, TIR-ul transporta profile de aluminiu pentru o societate comercială din Germania.

În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă printre profilele de aluminiu, 32 de cetățeni străini.

Anchetatorii de la Poliția de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak și Turcia. Oamenii legii continuă cercetările în acest caz.

România este pregătită să primească un nou val de migranți

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne a anunțat săptămâna trecută că țara noastră este pregătită să facă faţă unui nou flux de migranţi dinspre Ucraina.

Acesta a menționat că România are pregătite tabere de migranți, echipamente necesare pentru alimentarea cu energie electrică în locurile respective, dar și resurse pentru a asigura hrană persoanelor migrante.
„Din punctul nostru de vedere, al MAI, am evaluat prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, toate situaţiile posibile de fluxuri de migranţi, un aflux de migranţi necontrolat şi suntem pregătiţi pentru acest eventual aflux de migranţi dinspre

Ucraina. Avem pregătite acele tabere de primire a eventualilor refugiaţi, avem pregătite echipamentele necesare pentru a alimenta cu energie electrică, spre exemplu, respectivele locaţii.

Suntem pregătiţi pentru a asigura hrana pentru un număr semnificativ de potenţiali refugiaţi. MAI gestionează componenta care îi revine, gestionarea eventualelor fluxuri de migranţi, în funcţie de evoluţia pe care o vom înregistra. Nu ştim şi nu cred că ştie cineva să spună astăzi la ce dimensiune se va ridica acest posibil conflict. Eu îmi doresc ca raţiunea să învingă, îmi doresc ca dialogul, aşa cum puteţi observa în ultimele zile dintre ce mai importanţi lideri ai lumii, să ducă la un rezultat astfel încât conflictul să fie evitat şi evident viaţa oamenilor să fie protejată”, a precizat săptămâna trecută ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, potrivit news.ro.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.