Cum sa cureti cuptorul fara detergent si fara sa-l freci! Trucul pe care trebuie sa-l stie orice gospodina:

Share

Gătitul în sine poate fi o plăcere, iar rezultatul o bucurie, însă curățarea cuptorului este, fără dar și poate, un coșmar. Cui îi face plăcere să îndepărteze grăsimea și arsura de pe pereții cuptorului? Nu este o treabă ușor, și acesta este motivul pentru care multe gospodine apelează la soluții chimice, toxice pentru plămâni și deloc prietenoase cu pielea. Există, însă, o variantă de a face această muncă fără a apela la chimicale.

Cum să cureți cuptorul eficient și fără chimicale

Produsele destinate curățării cuptorului sunt extrem de puternice și periculoase pentru ochii și pielea celor care le folosesc. Își fac treaba, dar pe termen lung afectează din cauza hidroxidului de sodiu și de potasiu.

Detergent natural pentru curățarea cuptorului. Prepară o soluție naturală pentru a curăța grăsimea și arsura de pe pereții cuptorului. Ai nevoie de jumătate de plic de bicarbonat de sodiu, o cană de oțet și zeama de la o lămâie. Folosiți un burete de bucătărie pentru a șterge suprafața, iar în locurile cu arsură, lasă zona așa peste noapte, după care poți interveni cu o spatulă pentru îndepărtarea arsurii.

Cum să vă curățați hota de aragaz și filtrele

Mirosul neplăcut din cuptor poate fi îndepărtat cu o lămâie tăiată în două și lăsată în cuptor peste noapte. Lămâia va absorbi tot mirosul și va împrospăta cuptorul.

Nu în ultimul rând, geamul de sticlă al cuptorului poate fi curățat cu ajutorul unei paste formată din jumătate de plic de bicarbonat de sodiu și zeama de la jumătate de lămâie. Întinde pasta pe suprafața geamului, las-o timp de o oră, apoi șterge totul cu un burete.

O variantă pentru a evita să ajungeți să murdăriți cuptorul de grăsime este să puneţi folie de aluminiu pe fundul cuptorului, ca să se scurgă acolo toată grăsimea. De asemenea, dacă puteți, imediat după ce ați gătit, ștergeţi urmele de grăsime înainte ca acestea să se întărească și să devină greu de îndepărtat.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.