Cum Petreceau Elena Şi Nicolae Ceauşescu Revelionul. Ce Cadouri Primeau Soții Ceaușescu

Cum petreceau Elena şi Nicolae Ceauşescu Revelionul. Ce cadouri primeau Soții Ceaușescu.

În timpul comunismului, Crăciunul nu era pomenit des, în schimb Revelionul era principala sărbătoare din an.

Dar cu toatea astea, și soții Ceaușescu au avut un brad împodobit de Crăciun și toată familia se strângea la masă.

Cuplul Elena şi Nicolae Ceauşescu îşi avea un rol foarte important în derularea evenimentelor din ultima zi a anului.

Cum petreceau Elena şi Nicolae Ceauşescu Revelionul. Ce cadouri primeau Soții Ceaușescu

În perioada comunismului, românii se adunau în grupuri mici în apartamente și aveau o distracție unică și frumoasă. Seara de Revelion era singura din an în care Televiziunea Română difuza program prelungit și în care nu se lua lumina.

Pe timpul soților Ceaușescu, pregătirile pentru Revelion se făceau cu câteva zile înainte. Fără agitație în magazinele ale căror galantare erau goale chiar și în preajma Sărbătorilor, românii pregăteau masa de Revelion, din ce aveau și ce găseau.

Ce cadouri primeau cei doi

Arhitectul Camil Roguski declara că soții Ceaușescu primeau cadouri inutile.

Nici un secretar de partid, directoraş, chiar şi oameni simpli nu ratau ocazia de a le trimite celor doi cadouri. ”Aproape toţi trimiteau nişte proştii. De exemplu, au primit un covor pe care scria «Sa trăiţi Tovaraşu’ Ceauşescu». Şi te ştergeai cu picioarele pe nasul lui. Tablouri făcute după fotografiile lor, tractoare, lucruri inutile.

În ultimul an s-a luat hotărârea ca noi să trimitem fiecărui judeţ în parte o lista cu obiecte de care aveam nevoie prin mobilarea sau decorarea celorlalte case şi palate ale lui Ceauşescu. Mobilă, obiecte decorative, ceva care să fie de folos. Pe ei nici nu-i interesau cadourile. Mai făceam câte o ex­pozitie cu ele, dar de multe ori nici nu veneau să le vadă. De fiecare data Ceauşescu îi lua Elenei câte un buchet de flori”, mai susţinea Camil Roguski.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.