Costă maxim 10 lei și toată lumea mănancă! Dar știai că expiră în 10 minute, iar apoi devine o problema pentru sanatate?

Mâncarea tip fast-food este extrem de apreciată de oameni de toate vârstele, dar mai ales de tineri. Deși știm că nu este sănătoasă, ci extrem de nocivă, nu știm exact ce efecte are asupra sănătății noastre. Specialiștii spun că printre cele mai grave boli pe care le provoacă se numără infertilitatea.

Fast food-ul și infertilitatea

După cum spune și numele, mâncarea rapidă nu este deloc una sănătoasă. Niciun preparat care este gata atât de repede și în cantități mari, dar și la un preț avantajos, nu are cum să fie sănătos. Astfel, fast-food-ul nu ar trebui să facă parte din meniul nostru prea des, chiar dacă are multe aspecte care ne atrag, de la gust, la preț.

Nu mai e un secret că produsele fast-food ne pot pune în pericol sănătatea, dar puțini dintre noi știu cât de nocive sunt acestea și ce boli pot provoca exact. Chiar dacă știm că nu este sănătoasă, tot continuăm să consumăm mâncarea de la acest tip de restaurnate.

Specialiștii au efectuat mai multe studii în ultima perioadă și au descoperit ce presupune consumul de fast-food. Este bine de știut că cheeseburgerii, cartofii și alte preparate de la fast-food conțin niveluri deosebit de ridicate de ftalați și substanțe similare, extrem de nocive.

Ftalații sunt substanțe care perturbă hormonii și care se găsește destul de mult în acest bucate. Studiile asupra animalelor și oamenilor au indicat că ftalații au un efect negativ asupra dezvoltării copiilor și crește riscul de apariție a unor afecțiuni precum astmul și obezitatea. De asemenea, ftalații pot provoca probleme de fertilitate.

Cât de periculos este fast food-ul

Unul dintre cele mai evidente dezavantaje este obezitatea. Fast food-ul este preferat de oamenii grăbiți, care nu au timp să pregătească o masă sănătoasă și care, astfel, devin cei cu kilograme în plus. Nu te costă mult timp sau bani, dar îți aduce o greutate mare.

Un lucru de care ne lăsăm influențați și mințiți este imaginea sănătoasă a acestor preparate. Chiar dacă este par proaspete și arată foarte bine, ar trebui să știm că, de cele mai multe ori, nu este așa. Legumele folosite într-un hamburger pot fi tăiate și de câteva zile și chiar tratate, pentru a rezista mai mult. În plus, nu se știe în ce condiții au fost pregătite sau prin câte mâini au trecut până au ajuns la noi.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.