Civilii ucraineni au început să ia prizonieri de război. Capturat în regiunea Sumy, un soldat rus a izbucnit în lacrimi. Vezi imagini

Rusia atacă Ucraina pe mai multe fronturi.

Încă după prima zi a invaziei, bilanțul se arată tragic:

cel puțin 100 de persoane au murit în prima zi de război și alte câteva sute au fost rănite,

transmit autoritățile ucrainene.

Kievul este ținta atacurilor armatei ruse şi Ucraina se așteaptă, în continuare, la ofensivă cu tancuri şi vehicule blindate. În apărare sunt pregătite rachete antitanc, furnizate de aliații străini, susţine ministrul ucrainean al Apărării.

Încă de joi noapte se duc lupte la marginea Capitalei care, potrivit oficialilor de la Kiev, continuă să reziste
Lupte grele se duc între forțele ruse și cele ucrainene, asta după ce Vladimir Putin a decis să atace Ucraina din trei direcții. Mai multe orașe importante printre care Kiev, Mariupol sau Odesa au fost atacate cu rachete. Explozii puternice s-au auzit vineri dimineață în Kiev, iar președintelui țării, Volodimir Zelenski, nu i-a mai rămas decât să anunțe mobilizare generală. „În această dimineață ne apărăm singuri țara”, a spus Volodimir Zelenski, într-o declarație la televiziunea publică. Chiar dacă Occidentul a anunțat noi sancțiuni dure pentru Rusia și a condamnat dur atacul asupra Ucrainei, Rusia nu pare să se lase înduplecată. Asta nici după ce, chiar în Rusia, mii de oameni au ieșit pe străzile marilor orașe pentru a protesta împotriva invaziei în Ucraina.

UPDATE 13:50 – Rusia nu mai are nevoie de relaţii diplomatice cu Occidentul, susţine fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev

UPDATE 13:24 – Președintele Dumei de Stat a Rusiei spune că Zelenski se află la Liov: „A plecat în grabă din Kiev”.

UPDATE 13:00 – Zelenski susţine că Ucraina “a dat peste cap planul” Rusiei şi îndeamnă Occidentul să fie mai ferm

UPDATE 12:47 – Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.