Ce s-a întâmplat acum cu angajata CEC Bank care a furat 1 milion de euro de la clienți și apoi a donat banii la săraci și la biserici

O fostă angajată a unei bănci din Zlatna care a delapidat peste un milion de euro din conturile clienților a fost trimisă în judecată într-un nou dosar, potrivit Alba24.

Elena Meteșan este acuzată acum că între 2006 și 2016 a falsificat semnătura la peste 360 de documente și a extras neuatorizat bani din conturile a 60 de clienți ai CEC Bank Zlatna.

În 2018, femeia a fost condamnată la 5 ani și 6 luni cu executare, însă o mare parte din pedeapsă s-a considerat executată prin arestul la domiciliu, în timpul cercetărilor și al judecății.

Banii pe care i-a delapidat nu i-a mai putut da înapoi la clienți din cauza faptului că mare parte din bani i-a donat către bierici sau i-a dat la săraci.

Meteșan, alături de o altă angajată a băncii, i-au indus în eroare pe unii clienţi, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu au deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar.

Oamenii au descoperit neregulile abia când au mers să ceară extrase de cont şi, iniţial, acestea nu le-au eliberat. Sunt cazuri în care unii clienţi au rămas fără sume ce ajung la aproape 100.000 de euro.

Navigare în articole

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.