Ce a transmis Vladimir Putin după atacul Rusiei asupra Ucrainei: „Este teritoriul nostru istoric”

Vladimir Putin a făcut primele declarații despre atacul lansat asupra Ucrainei. Președintele rus a vorbit la ora 04:30, ora României.

Putin a oferit primele informații în urma atacului. Liderul rus a declarat la ora 04:30, ora României, că „toate analizele

arată că confruntarea asupra Rusiei cu aceste forte este de neevitat”.

Până acum au avut loc mai multe explozii, iar sute de militari ucraineni au fost deja uciși în luptă.

Vladimir Putin a afirmat: „URSS a făcut eforturi enorme să evite războiul.

Am reușit să distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni. Nu vom mai permite așa ceva. Cei care ne numesc

dușmani au mulți bani și posibilități, și știm asta, și știm posibilitățile noastre de a rezista acestor impertinențe.”.
Ce a declarat Putin în această dimineață

Conducătorul rus a subliniat faptul că cine lansează un atac direct la adresa lor va fi distrus și doborât. „Din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS este una dintre cele mai mari puteri militare.

Nu trebuie să uite nimeni că în cazul unui atac direct la adresa noastră, agresorul va fi distrus și doborât.

Acum, cu extinderea NATO în est, situația pentru țara noastă este periculoasă. Mai mult, NATO vor să se extindă și mai

mult. Nu ne mai putem doar uita la ce se întâmplă. Extinderea infrastructurii spre est și acapararea militară a

Ucrainei…
Politica SUA este reținerea Rusiei, pentru noi este o întrebare legată de viață și moarte. Este linia roșie despre care am vorbit. Au trecut linia roșie. Am luat decizia pentru o operaţiune militară.(…)

Acțiunile noastre sunt autoapărare la amenințările la adresa noastră. Trebuie să mă adresez către militarii ucraineni.”, a spus Președintele rus.

Putin a încheiat discursul prin a spune: „Dragi tovarăși, Părinții voștri nu s-au luptat cu nazismul pentru ca voi acum să ascultați ordinele Kievului. Vă cer să depuneți armele și să plecați acasă. Toți cei care vor face asta vor fi lăsați să plece. Câteva cuvinte pentru cei care vor fi seduși să se implice. Trebuie să știți că răspunsul Rusiei va fi imediat. Și va duce la asemenea consecințe cu care nu v-ați mai confruntat. Sper că am fost auzit.

Dragi ruși, națiunea se ține pe cultură, experiență și capacitatea de a aduna toate forțele pentru a merge înainte. Noi știm că adevărata putere este în adevăr, care este de partea noastră. Sunt convins ca ofițerii ruși își vor îndeplini cu dăruire datoria. Știu că lumea economică și politică este de partea noastră.

Asta înseamnă că obiectivele propuse vor fi atinse. Cred în susținerea dumneavoastră.În puterea pe care ne-o dă dragostea pentru patrie”.

Liderii statelor membre UE se reunesc, joi, în cadrul unui summit de urgenţă, pentru a decide următorii paşi.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.