Cât se dă la nuntă în 2022-2023. Câți bani trebuie să pui în plic dacă ești naș, rudă sau invitat

Cât se dă la nuntă în 2022? Este primul gând ce ne răsare în minte, în momentul în care primim invitația la cel mai frumos eveniment din viața unui cuplu. Înainte de a-ți verifica soldul contului bancar sau de a începe planurile de pus deoparte, trebuie să știi că suma diferă în funcție de rolul pe care îl ai la acea nuntă. Află câți bani trebuie să pui în plic dacă ești naș, rudă sau invitat.

Invitația a sosit, apare întrebarea: cât se dă la nuntă în 2022?

În România, tinerii proaspăt căsătoriți își încep viața în doi cu un ajutor important primit chiar de la cei care au fost invitați la nunta lor. În timp ce în alte țări se fac cadouri mirilor, la noi, oamenii oferă deja celebrul plic cu bani – o adevărată capcană pentru mulți.

Din momentul în care primim invitația, apare întrebarea: cât se dă la nuntă în 2022? După doi ani în care astfel de evenimente au fost interzise, din pricina situației epidemiologice, anul acesta, specialiștii din domeniu se așteaptă la o adevărată explozie a numărului de nunți.

După logodnă, încep pregătirile, iar organizarea unui asemenea eveniment, care să îndeplinească toate dorințele mirilor, poate dura chiar și mai bine de de un an. De la alegerea localului pentru petrecere până la rochia de mireasă, niciun detaliu nu este trecut cu vederea, fie că este responsabilitatea viitorilor soți sau a unei firme specializate de organizarea nunților.

La acest efort ar trebui să se gândescă invitații, în momentul în care decid câți bani să pună în plic, însă nu este singurul factor important. Sumele diferă și în funcție de relația pe care o ai cu mirele și mireasa.

Cât se dă la nuntă în 2022, dacă ești naș, rudă sau invitat. Părinţii, naşii, fraţii şi prietenii foarte apropiaţi vor lăsa în plic o sumă de bani mult mai mare decât un invitat obişnuit. De obicei, naşii le oferă finilor un dar de nuntă de minimum 300 de euro, adică undeva la 1500 de lei de persoană.

Cei care plusează, în general, sunt părinții, fiecare în funcţie de puterea financiară. Şi rudele apropiate dau ceva mai mulţi bani decât un invitat obişnuit, undeva la 600-700 de lei de persoană. Bineînțeles că dacă vei merge cu un partener sau o parteneră, suma se va dubla.

În cazul celor care sunt doar invitați, reperul ar trebui să fie prețul meniului. De obicei, se pune în plic ca dar o sumă cel puțin dublă faţă de preţul meniului.

Codul bunelor maniere la o nuntă

Probabil nu este nicio surpriză că există și un cod al bunelor maniere în cazul acestor evenimente. Iată ce să nu faci niciodată la o nuntă:

• Dacă ai primit o invitație la nuntă, cel mai important lucru este să mulțumești pentru invitație și să confirmi participarea. Dacă nu poți accepta invitația trebuie să anunți că nu vei merge și să adresezi urări de bine cuplului care se căsătorește.

• Niciodată în alb! Această culoare este purtată doar de mireasă, iar cei care aleg o ținută în nuanță de alb sunt aspru criticați. Cel mai indicat este să optezi pentru o culoare mai închisă. Totuși, ținuta trebuie să fie impecabilă, elegantă și adaptată stilului și personalității tale.

• Se știe că acest eveniment are capacitatea de a-ți amplifica emoțiile, dar nu îți cere partenera în căsătorie. Nunta este doar despre cei doi miri, iar un asemenea gest ar îndrepta atenția invitaților către tine și partenera ta.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.