Carmen Satran, fosta Bejan, a primit azi sentinta dupa ce a depus o cerere de eliberare conditionata.

Tanara este condamnata la 19 ani si 8 luni de inchisoare pentru crima din caminul Universitatii de Medicina Timisoara, comica in august 2009. Decizia ii apartine Tribunalului Cluj si este definitiva.

Tribunalul Cluj a dispus menţinerea în închisoare a lui Carmen Şatran, studenta condamnată pentru crima comisă în august 2009 în căminul UMF Timişoara. În primă instanţă, Judecătoria Gherla a respins cererea de eliberare condiţionată a lui Carmen Şatran şi a dispus reanalizarea cererii în septembrie 2022. Sentinţa Judecătoriei Gherla a fost contestată la Tribunalul Cluj.

Judecătorii de aici au decis menţinerea în închisoare a lui Carmen Şatran, dar au redus termenul în care eliberarea condiţionată a condamnatei poate fi rediscutată. Astfel, dacă Judecătoria Gherla a decis ca fosta studentă să stea în închisoare, fără posibilitatea de reanalizare a cererii de eliberare condiţionată, până în septembrie 2022, Tribunalul Cluj a decis că eliberarea condiţionată a condamnatei poate fi reanalizată după data de 2 martie 2022. Sentinţa este definitivă.

În primă instanţă, Judecătoria Gherla a decis că executarea numărului de zile care i-ar permite eliberarea lui Carmen Şatran nu este suficient pentru ca judecătorul să fie convins că măsura eliberării este necesară. Judecătorul a arătat în sentinţa de respingere a cererii de eliberare condiţionată că, potrivit legii, condamnatul care îndeplineşte condiţiile „poate fi liberat condiţionat”, ceea ce înseamnă că „instanţa nu este obligată să dispună liberarea condiţionată, putând aprecia de la caz la caz dacă această măsură este benefică condamnatei şi societăţii”.

„Liberarea condiţionată nu este un drept al condamnatului, ci o facultate, o vocaţie, o posibilitate a instanţei de executare ce trebuie să ia în considerare toţi factorii ce ţin de persoana condamnatului şi comportamentul acestuia, simpla executare a fracţiei obligatorii de pedeapsă neputând atrage în mod automat acordarea beneficiului în discuţie”, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Gherla, care a fost menţinută, în privinţa eliberării, de Tribunalul Cluj.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.