Care sunt salariile din Armata Română. Câți bani primește un voluntar

Ce salarii sunt în Armata Română. Nu sunt deloc puțini cei care își doresc o carieră în uniforma de militar, iar asta se observă an de an la examenele de admitere în instituțiile militare de învățământ.

Din 2021, salariile celor care activează în Armată, au fost majorate printr-o ordonanță de urgență.

Salarii Armata Română 2022

Iată câți bani încasează ofițerii și subofițerii din Armata Română, la cât a ajuns norma de hrană și cea pentru chirii și câți bani primesc voluntarii. Măsurile intrate în vigoare prin ordonanță de urgență vizează creşterea drepturilor salariale ale tuturor angajaţilor din personalul instituţiilor publice din sistemul de apărare al României, ordinea publică, precum şi siguranţa naţională.

Soldații sunt cei care primesc cei mai puțini bani, iar la polul opus să află maiorii care încasează 5019 lei la care se adaugă sporuri.

Maior – 5.019 lei ( se adaugă sporuri)
Căpitan – 4.324 lei (se adaugă sporuri)
Locotenent gradație 4 – 3.445 lei
Sublocotenent – 2.958 lei
Plutonier gradație 4 – 3.107 lei (se adaugă sporuri)
Sergent major –2.933 lei (se adaugă sporuri)
Sergent gradația 4 – 2.618 lei
Caporal gradație 4 – 2.437 lei ( se adaugă sporuri)
Soldat – 2.236 lei

Norma de chirie pentru un angajat al Armatei Române este de 50% din solda de funcţie, în timp ce indemnizaţia de hrană a ajuns la 35 lei pe zi. Militarii au asigurată îmbrăcămintea și posibilitatea de a avansa în grad.

Cât câștigă un voluntar. Ministerul Apărării caută rezerviști voluntari

De curând, Ministerul Apărării a anunțat continuarea campaniei de recrutare a rezerviştilor voluntari şi scoaterea la concurs 444 de astfel de posturi de maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi, disponibile în 15 judeţe ale țării.

După înrolare, rezerviştii voluntari beneficiază de indemnizaţie de instalare egală cu solda de funcţie, la care se adaugă solda de grad şi solda de comandă, după caz, acordată la semnarea fiecărui contract cu durata de minimum 3 ani.

Remuneraţia pentru perioada în care rezerviștii nu participă la instruire sau misiuni este de 30 la sută din solda de funcţie.

În cazul soldaților, pentru instruirea iniţială există o indemnizaţie de instalare care poate urca la peste 3900 de lei. În perioada în care voluntarii nu participă la instrucţie primesc lunar între 989 şi 1445 de lei.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.