Boris Johnson: Dacă Rusia Va Invada Ucraina, Fiii Multor Rusoaice Nu Se Vor Mai Întoarce Acasă. Rezistența Ucraineană Va Fi Feroce, Iar Marea Britanie Va Mări Numărul Militarilor Din Cadrul NATO (VIDEO)

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, marți, că țara sa e pregătită să trimită trupe în Europa pentru a-i proteja pe aliații NATO dacă Rusia invadează Ucraina. Acesta a mai precizat că deține „informații convingătoare” despre „intenția Rusiei de a instala un regim marionetă în Ucraina”. Johsnon a vorbit și despre sancțiunile pe care Occidentul le pregătește împotriva Moscovei în cazul unei invazii.

Avertismentul lui Boris Johnson în criza generată de Rusia

„Am declasificat deja informații convingătoare care arată intenția Rusiei de a instala un regim marionetă în Ucraina”, a declarat Boris Johnson, citat de BBC.

Acesta a mai spus că dacă Rusia va porni invazia, se va confrunta cu o rezistență ucraineană „feroce”, iar „fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă”. De asemenea, Marea Britanie și aliații săi vor răspunde cu „sancțiuni economice coordonate și severe, mai grele decât orice am decis până acum contra Rusiei”.

„Armata britanică conduce grupul de luptă NATO în Estonia și, dacă Rusia invadează Ucraina, vom contribui în cadrul NATO cu trupe suplimentare pentru a ne proteja aliații europeni”, a mai declarat Johnson

Marea Britanie deja conduce un grup de luptă în Estonia, parte a răspunsului NATO la ocuparea Crimeei de către Rusia.

Rusia a trimis trupe la granița cu Ucraina și cere garanții de securitate, dar neagă planurile de invazie

Rusia a masat echipamente militare și peste 100.000 de soldați la granița cu Ucraina, dar neagă că ar avea planuri de invazie. În schimb, cere de la NATO mai multe garanții de securitate, între care retragerea trupelor alianței din România și Bulgaria. Alianța a respins deja mai multe dintre aceste solicitări ca fiind inacceptabile.

Tot marți, Emmanuel Macron, președintele Franței, a declarat că dacă Rusia va invada Ucraina, „riposta va fi acolo şi costul va fi foarte mare”.

Acesta a reluat apelul la dezescaladare a tensiunilor, dar a precizat că „pregătim în paralel reacţia comună şi riposta în caz de agresiune”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.