Avertizare ANM! Cod galben de ninsori și viscol în aproape toată țara

Vremea din țara noastră a luat-o razna în ultima perioadă. Ne-am confruntat atât cu temperaturile extrem de ridicate, cât

și cu cele foarte scăzute.

Specialiștii ANM au emis acum un avertisment de vreme rea pentru 25 de județe, ninsori și viscol.

Vremea rea în 25 de județe
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ninsori și viscol pentru mai mult de jumătate din țară. Mai exact, 25 de județe sunt vizate în următoarele două zile de ninsori și viscol puternic.

De joi până sâmbătă, meteorologii ANM anunță vânt extrem de puternic, de peste 100 km/h, viscol și depunerea unui strat consistent de zăpadă. Zăpada va fi viscolită, având în vedere că vântul va sufla cu mare putere, mai ales la munte, la altitudini de peste 1600 de metri.

Șoferii trebuie să fie atenți, pentru că vizibilitatea va fi extrem de redusă. Este important ca aceștia să adapteze viteza la condițiile de drum, pentru a evita Complicațiile.

Cod galben în zonele de Câmpie
Tot de joi, de la ora 12.00, până vineri la ora 02.00, intră sub alertă cod galben și zonele mai joase de relief. Județele vizate sunt Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș. Aici va ninge abundent și, din cauza vântului care va sufla cu până la 65 km/h, Zăpada va fi viscolită.

ANM anunță că prognoza poate suferi modificări, în funcție de cum evoluează lucrurile. Cert este că vremea se va răci spre finalul săptămânii.

Bucureștenii vor avea parte de temperaturi ridicate joi și vineri. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8
grade, iar cea minimă va fi de -2…1 grad. În Weekend, însă, temperaturile vor scădea radical și vântul va sufla cu putere, conform codului galben emis de ANM. Sunt așteptate chiar și fulguieli.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.