Avertisment de ultimă oră de la ANM! Urmează ger cumplit în toată România

Vremea s-a stricat în toată țara și se pare că urmează zile extrem de reci în majoritatea regiunilor din țară. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a revenit cu un nou avertisment de vreme rece în România. Vezi când vine gerul în țara noastră și cum va fi vremea înainte de sărbători.

Iarna își intră în drepturi

După câteva zile extrem de călduroase, cu temperaturi ca de primăvară, gerul își face simțită prezența, după ce deja ne-am bucurat de ninsori. Meteorologii ANM au trimis un avertisment important, anunțând că urmează un ger puternic în majoritatea regiunilor din țară, pe care nu ar trebui să îl ignorăm.

Meteorologii au anunțat venirea unul ger extrem în România, care va face ca temperaturile să scadă din ce în ce mai mult. Directorul ANM, Elena Mateescu, spune că temperaturile vor scădea extrem de tare zilele acestea, ajungând chiar la limita de ger extrem.

”Într-adevăr a fost o zi foarte rece, cu temperaturi sub pragul gerului, având în vedere minimele sub -10 grade. De altfel, la ora 08:00, înregistrăm, la Vârful Omu, cea mai coborâtă temperatură, anume -20 de grade Celsius, în restul masivelor montane, de asemenea, -15 şi -17 grade Celsius. Nu în ultimul rând, și în zonele mai joase de relief temperaturile sunt negative, inclusiv în Capitală, valoarea fiind de -2 grade. Doar în zona litoralului și în partea de sud-est a Moldovei avem, la acest moment, valori pozitive de 1 până la 3 grade Celsius. Vremea va continua să se răcească atât pe parcursul zilei de azi, cât și pe parcursul nopții de marți spre miercuri, pentru că vorbim despre valori termice care se pot situa sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar, iar la nivelul maximelor vorbim despre valori de -4 până la cel mult 5-6 grade.

Referitor la temperaturile minime, în zonele depresionare din estul Transilvaniei, mâine dimineață se vor înregistra valori sub -10 şi -15 grade, ajungând, în zona litoralului la cel mult -1 grad.”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

Acest fenomen se va resimți în majoritatea regiunilor din țară, însă în special în zonele înalte, unde temperaturile au ajuns deja chiar și la -20 de grade Celsius. Cât despre precipitații, va mai ninge, dar slab, în zona Carpaților Oriental. Sunt așteptate și precipitații mixte în partea de sud-est a țării, iar vântul va sufla ceva mai tare în zona montană înaltă și în sudul Banatului.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.