„Avem război!” Republica Doneţk a declarat stare de urgență! Ce se întâmplă în aceste momente în Ucraina e înspăimântător

Conform declarațiilor de luni ale reprezentatului oficial al Miliței Populare a Republicii Populare Donețk, Eduard Basurin, armata Ucrainei a început punerea în aplicare a unui plan care are ca scop invadarea Donbasului.

„În principiu, planul de invazie începe încet-încet să fie implementat, avem război.

Acesta se desfăşoară în direcția Lugansk, unde au loc deja ciocniri, dar și în direcția Mariupol”, a spus Eduard Basurin, la Rossiya 1.
Această declarație a venit în urma decretării unei mobilizări generale realizată de Denis Pușilin, preşedintele autoproclamatei Republici Doneţk (RPD).

„În total, peste 413 de obuze, mine și grenade au fost trase în ultimele ore pe teritoriul RPD.

În 22 de așezări ale republicii au fost semnalate bombardamente”, a transmis Miliția Populară.

La un moment dat, s-a raportat că un grup de „răuvoitori” din Donețk a fost neutralizat de forțele speciale ale Ministerului Securității de Stat din RPD. Acest grup avea scop aruncarea în aer a stațiilor electrice, gazoductelor și stațiilor care filtrează apa, opunând rezistență în momentul în

care forțele autorităților au încercat reținerea lor.
De asemenea, Andrei Rudenko a declarat că luni, la ora 5 dimineața, un bărbat a fost aruncat în aer în mod accidental în timp ce încerca să monteze un dispozitiv exploziv.

„În RPD a fost declarată stare de urgență”
Republica Donețk se flă acum în stare de urgență după ce au fost închise stațiile de pompare și a fost oprită alimentarea centralizată cu apă potabilă. În aceste condiții, statisticile arată că mai mult de 21.000 de cetățeni din Yelenovka și Dokuchaevsk, dar și circa 50 de unități sociale, printre care și spitale, se află în imposibilitatea de a se alimenta cu apă.

„ În RPD a fost declarată stare de urgență din cauza întreruperii alimentării cu apă potabilă, din cauza avarierii stației de pompare a conductei de apă South Donbass”, a transmis agenția TASS.

De asemenea, conform informațiilor venite de la corespondenții de război, taximetriștii din Donețk se tem ca nu cumva să le fie confiscate mașinile pentru a servi nevoilor forțelor armate.

„Mulți dintre colegii mei au învățat din experiența amară din 2014-2015, când mașinile au fost luate de la oameni. Prin urmare, cunosc oameni care au plecat în Rusia, în regiunea Rostov, și și-au lăsat mașinile acolo sau au rămas chiar ei la muncă acolo”, a declarat unul dintre cei rămași.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.