Autoritatile din Canada au facut anuntul

Health Canada actualizează etichetele vaccinurilor AstraZeneca și Johnson & Johnson COVID-19 pentru a adăuga trombocitopenia imună (ITP), o afecțiune autoimună, ca efect secundar potențial.

Într-o declarație de marți, agenția a declarat că au fost raportate cazuri foarte rare de ITP la nivel internațional după ce a primit vaccinurile Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (J&J) COVID-19.

ITP este o tulburare care poate provoca vânătăi și sângerări ușoare sau excesive, care rezultă din niveluri neobișnuit de scăzute ale trombocitelor.

Astfel de cazuri apar de obicei în 28 de zile după vaccinare, a spus agenția. Au fost raportate decese ca urmare a ITP post-vaccinare în afara Canadei. Unele cazuri au apărut la indivizi care au avut antecedente de tulburare.

Ambele vaccinuri AstraZeneca și J&J au fost aprobate pentru utilizare în Canada și sunt considerate sigure și eficiente.

Faceți clic pentru a reda videoclipul: „Vaccinurile ARNm produc mai mulți anticorpi COVID-19 decât AstraZeneca, studiu”

Vaccinurile ARNm produc mai mulți anticorpi COVID-19 decât AstraZeneca, studiu – 23 iunie 2021

Agenția i-a sfătuit pe canadieni să solicite imediat asistență medicală dacă oricare dintre următoarele simptome a apărut după ce au primit injecțiile cu AstraZeneca și J&J:

  • sângerare inexplicabilă
  • vânătăi inexplicabile
  • mici pete violete dincolo de locul vaccinării
  • dificultăți de respirație
  • dureri în piept
  • dureri de picioare și/sau umflare
  • dureri abdominale persistente.

Health Canada a spus că dacă o persoană are antecedente de tulburare trombocitopenică, cum ar fi trombocitopenia imună, riscul de a dezvolta niveluri scăzute de trombocite trebuie luat în considerare înainte de administrarea vaccinului și se recomandă monitorizarea trombocitelor după vaccinare.Booster shot recomandat pentru beneficiarii AstraZeneca

Rapel recomandat pentru beneficiarii AstraZeneca – 29 octombrie 2021

În actualizarea etichetei de marți, agenția a spus că există și riscul rar de tromboembolism venos (TEV) – un tip de cheag de sânge care începe în venă – după vaccinarea cu vaccinul Johnson & Johnson.

Peste 224.000 de canadieni au primit două doze de vaccin AstraZeneca Vaxzevria COVID-19 și peste 9.000 au primit vaccinul J&J cu o singură injecție.

În martie, Health Canada a adăugat un avertisment despre cheaguri de sânge la vaccinul Oxford-AstraZeneca, în urma mai multor rapoarte după imunizare.

În iunie, agenția a actualizat eticheta vaccinurilor Oxford-AstraZeneca și Covishield COVID-19 pentru a adăuga, de asemenea, sindromul de scurgeri capilare ca efect secundar potențial.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.