Autoritățile au ANULAT certificatul verde!

Certificatul verde este încă utilizat pe scară largă în România, dar Marea Britanie a decis anularea acestuia.


Dr. Tudor Toma, medic pneumolog în Marea Britanie a declarat pentru News.ro că peste o săptămână, pe 26 ianuarie, certificatul verde nu va mai fi obligatoriu în Marea Britanie şi că deja medicii epidemiologi au anunţat că valul 5 al pandemiei aproape a trecut în Anglia.

Măsurile restrictive vor fi şi ele mai puţine.

Masca va fi obligatorie în spaţiile închise, spune el. Medicul pneumolog explică faptul că, în cele mai multe cazuri, monitorizarea pacienţilor cu forme uşoare de boală se face cu ajutorul telemedicinei, nefiind necesară prezenţa fizică a pacienţilor în centre de evaluare şi că medicaţia antivirală sau anticorpii monoclonali sunt administrate doar acelor pacienţi care au risc crescut de a face complicaţii.

Specialistul spune că populaţia a fost stresată din cauza unor restricţii, generate de certificatul verde, care nu s-au dovedit până la urmă a fi eficiente împotriva răspândirii virusului, precum cele care legate de intrarea în Regat.

Dr. Tudor Toma: „În spital avem mai puţini pacienţi, cei care sunt internaţi sunt din categoria celor nevaccinaţi. Vom ajunge să tratăm pneumonia COVID aşa cum tratăm alte pneumonii sau infecţii”

„De pe 26 ianuarie se vor schimba anumite reguli, se pare că singura regulă care rămâne este legată de purtarea măştii în spaţiile interioare, iar certificatul verde care, sincer, niciodată nu a fost promovat în Marea Britanie, nu va mai fi o măsură din partea Guvernului.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.