Atenție! Cei născuți înainte de anul 1990 trebuie să facă urgent asta…

Profesorul doctor Adrian Streinu Cercel avertizează că toți românii născuți înainte de anul 1990 trebuie să își facă urgent anumite analize.

Șeful Institutului Matei Balș din București a transmis astfel un mesaj care trebuie luate în serios, punând pe jar mulți cetățeni.

Sfatul lui Adrian Streinu-Cercel pentru toți cei născuți înainte de 1990

Mai precis, renumitul profesor a precizat că românii născuți înainte de anul 1990 trebuie să-și facă urgent anumite analize, pentru a nu suferi mai târziu complicații.

„Toate persoanele născute înainte de 1990 ar trebui să se testeze de hepatita B, hepatita C și HIV pentru că înainte de acest an nu existau seringi de unică folosință și cine a făcut injecții sau transfuzii ar fi putut fi infectat cu unul dintre aceste virusuri’, a fost declarația îngrijorătoare a prof. dr. Adrian Streinu Cercel, potrivit doctorulzilei.ro.

Ministerul Sănătății a efectuat și un studiu care a arătat că au fost efectuate 37.500 de teste în rândul populației, ce prezentau factori de risc pentru astfel de infecții.

„În ceea ce privește nivelul de cunoștințe și atitudinile românilor vis-a-vis de cele trei virusuri (HepB, HepC si HIV), există în continuare un număr foarte mare de persoane care nu identifică în mod corect căile de transmitere ale acestor boli, nu au o percepție corectă a riscului propriu de îmbolnavire și tind să adopte atitudini nepotrivite față de persoanele infectate cu virusurile hepatice B/C sau HIV.

De asemenea, faptul că mai mult de 80% dintre români nu s-au testat niciodată pentru HIV arată faptul că publicul general nu conștientizează importanța prevenției în cazul bolilor asimptomatice”, a mai adăugat Streinu-Cercel.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.