Are 128 de ani și cea mai tristă poveste de viață:

Ea are 128 de ani și spune că nu a trăit nici măcar o singură zi fericită în viața ei, iar longevitatea este pentru ea o pedeapsă.

Femeia arată foarte bine la vârsta ei, însă spune că a trăit mai mult decât își dorea. Koku e de părere că longevitatea i-a fost dată de Dumnezeu și că ea nu a făcut nimic în acest sens.

Deși toată lumea o întreabă cum a reușit să se mențină în formă și dacă a avut un stil de viață activ, Koku răspunde obosită că ea nu are nici un truc. „Văd oameni care fac sport și mănâncă ceva special ca să se mențină în formă, dar eu nu am idee de ce încă mai trăiesc”, spune femeia.

Bătrâna a implinit vârsta de 129 de ani, dar ea nu pare deloc încântată de acest lucru. „Nu am avut nici măcar o zi fericită în viața mea. Mereu am muncit din greu și am săpat în grădină.

Sunt obosită. Viața lungă nu e un cadou de la Dumnezeu pentru mine, ci o pedeapsă”, a mai adăugat ea.

Autoritățile din Rusia susțin că bătrâna este în prezent cel mai bătrân om din lume, dar Koku nu-și arată deloc vârsta.

Rudele femeii spun că în urmă cu cinci ani și-a pierdut și ultima fiică, Tamara, care s-a stins din viață la 104 ani. Koku poate să vorbească, să mănânce și să meargă fără ajutor, dar a început să-și piardă vederea.

Istambulova nu mănâncă carne, ci preferă supele cremă de legume și adoră laptele fermentat. Ea s-a născut pe 1 iunie 1889,

după cum arată buletinul ei, și dacă această dată este corectă, femeia avea 27 de ani când ultimul țar Nicholas al II-lea a fost forțat să abdice în martie 1917 și 55 de ani când s-a terminat cel

de-Al Doilea Război Mondial, în 1945. Istambulova povestește că era înspăimântător în timpul războiului, când tancurile naziștilor treceau pe lângă casa familiei ei.

Viața ei nu a fost deloc fericită

Koku a fost deportă după cel de-Al doilea Război Mondial, împreună cu toată familia ei și cu întreaga Cecenie, în Kazakhstan și Siberia, după ce Stalin i-a acuzat de colaborare cu naziștii.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.