Anunțul momentului pentru TOATĂ ROMÂNIA! – >>

A doua etapă de selectare a voucherelor din aplicația informatică dedicată Programului Rabla pentru Electrocasnice va începe de vineri, 3 decembrie, la ora 10:00.

Totuși, este important de menționat că voucherele se pot genera până în ziua de 9 decembrie, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape.

Se întâmplă chiar azi, pe 3 decembrie. Se dau câte 400 de lei

Astfel, persoanele fizice vor avea posibilitatea să intre în contul de utilizator creat și să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite:

400 de lei pentru televizoare având cel puțin noua clasa energetică G;

500 de lei pentru laptopuri;

300 de lei tablete.

Voucherele se epuizează super rapid
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a transmis anterior că bugetul alocat primei etape a programului „Rabla pentru Electrocasnice” a fost epuizat în cinci minute de la startul selectării voucherelor din aplicația informatică. Conform datelor centralizate, în topul preferinţei cumpărătorilor s-au aflat aparatele frigorifice, urmate de maşinile de spălat rufe şi maşinile de spălat vase.

Așadar, au fost generate 35.000 de vouchere pentru 13.370 de maşini de spălat rufe, 7.135 de maşini de spălat vase şi 14.496 frigidere.

„În opinia mea, acest program este unul dintre cele mai populare programe derulate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Fondului pentru Mediu. Acest fapt a fost dovedit şi astăzi de noul record înregistrat, în care, în timp de 5 minute, au fost epuizate cele 14 milioane de lei, bani alocaţi achiziţiei de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparate frigorifice. Dincolo de popularitate, mă uit la efectele acestui program – faptul că sute de mii de români implicaţi în ambele ediţii de anul acesta şi-au înlocuit echipamentele electrocasnice cu unele eficiente energetic duce România într-o zonă de responsabilitate de mediu, pornind din fiecare casă”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.