Anunț de ultimă oră pentru elevi! Se închid școlile în toată țara

Anunț important pentru toți elevii, care de luni stau acasă. Autoritățile au dat de veste că școlile vor fi închise în perioada următoare, dar nu toți elevii se vor bucura de zile libere. Vezi despre ce este vorba și când revin copiii la școală.

Vacanță de toamnă pentru elevi

Anul şcolar a început pe 5 septembrie, mai devreme decât de obicei, dar elevii şi copiii de grădiniţă se pregătesc deja de o primă vacanţă, după doar 6 săptămâni de studiu. Potrivit structurii anului şcolar 2022-2023, în intervalul 22 octombrie – 30 octombrie este vacanța de toamnă de care, însă, se bucură toți elevii.

Primul modul din cele cinci se încheie luna aceasta cu o vacanță de o săptămână. Dacă până acum aveau liber doar copiii de grădiniță și elevii de clasele primare, se pare că acum toți elevii stau acasă.

Elevii se întorc în bănci în data de 31 Octombrie și fac cursuri până pe 22 Decembrie, când primesc vacanță din nou cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Premierul nu acceptă închiderea școlilor

Se vorbește tot mai mult despre închiderea școlilor în scopul economisirii energiei electrice. În ciuda crizei energetice din Europa, premierul Nicolae Ciucă spune că nu ia în calcul trecerea cursurilor în online, pentru că pierderile deja au fost mari din cauza pandemiei și educația nu își permite alte lipsuri.

„Partea aceasta de trecere a şcolilor în online din cauza termiei nu are loc în discuţia noastră, pentru că am discutat, aşa cum spuneam de cu mult timp înainte, despre măsurile care trebuie luate astfel încât să fie asigurate toate condiţiile. Nu este acceptabil să luăm o astfel de decizie în condiţiile în care şi astăzi, când discutăm, căutăm soluţii astfel încât să asigurăm derularea procesului de învăţământ coerent, fără niciun fel de alte sincope.”, a spus premierul.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a explicat că Ministerul deja a ridicat problema școlii online și consideră că statul este obligat să asigure resursele necesare pentru desfășurarea optimă a procesului educativ. Ea a adăugat că, în cazul în care apar situaţii speciale, care să online schimbări, acestea ar trebui comunicate autorităţilor centrale din timp.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.