Anunț de ultimă oră despre pensii! S-a aflat cât primesc românii din Ianuarie

Se vorbește tot mai mult despre pensii și toată lumea așteaptă informații clare despre acest subiect. Oficialii au făcut un nou anunț în acest sens și se pare că procentul de majorare a fost stabilit. Află ce pensie vei primi din Ianuarie 2023.

Cu cât cresc pensiile din ianuarie

Vicepremierul României și liderul partidului UDMR, Kelemen Hunor, consideră că pensiile românilor ar trebui majorate în funcție de rata inflației.

Astfel, aflăm de la acesta că veniturile vârstnicilor ar trebui să crească chiar și cu 15%-16% din Ianuarie 2023, dar încă nu s-a făcut un calcul exact în acest sens.

Oficialul este de părere că românii merită orice efort și statul ar trebui să le asigure un trai decent acestora. La finalul anului, însă, vor fi făcute calcule exacte, vor fi analizate bugetul și cheltuielile și abia apoi se vor trage concluzii.

“Punctul nostru de vedere este că pensiile trebuie crescute cu rata inflaţiei – 15-16% – asta vom vedea în momentul respectiv cât va fi la sfârşitul anului, în momentul în care discutăm în Parlament proiectul de buget, dar asta este limita la care eu m-aş duce acum, şi pensionarii merită acest efort şi noi trebuie să facem acest efort. Dar nu am luat o decizie”, a declarat Kelemen.

Întrebat care ar putea fi calendarul adoptării noii legi, liderul UDMR a spus că ”dcă în noiembrie ajunge în Parlament, până la 31 decembrie se poate adopta în Parlament”. Astfel, românii ar putea primi pensiile mărite încă din prima lună a anului, dacă lucrurile evoluează cum trebuie în Parlament.

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că plafonarea la 9,4% a pensiilor va fi eliminată din PNRR, în condițiile în care nu există un astfel de plafon pentru nicio altă țară din Europa. Mai mult, liderul PSD consideră că România nu își poate asuma un plafon nici măcar pentru următorii 50 de ani.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.