ANUNȚ CUTREMURĂTOR pentru TOATĂ ROMÂNIA –- >>

Varianta Omicron va înlocui varianta Delta și va deveni cea predominantă.

Șeful DSU consideră că acest lucru se va întâmpla destul de repede, ca și în cazul variantei Delta, care a înlocuit-o pe cea precedentă.

Raed Arafat punctează că cele mai importante măsuri și în acest caz sunt vaccinarea și testarea.

Raed Arafat a declarat că noua variantă de coronavirus, Omicron, va înlocui destul de repede varianta Delta.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că același lucru s-a întâmplat și cu varianta Delta, dar este important ca oamenii să respecte regulile.

În plus, potrivit lui Raed Arafat, cele mai importante măsuri rămân în continuare vaccinarea și testarea.

„Cu cât această variantă începe să se răspândească mai repede, la un moment aşa cum varianta Delta a înlocuit varianta precedentă ei, varianta Omicron va înlocui varianta Delta şi va deveni cea predominantă. Oamenii trebuie să înţeleagă că situaţia este una destul de serioasă şi că trebuie respectate unele reguli”, a mai spus Arafat la Antena 3.

Omicron se răspândește rapid în Europa
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 riscă să devină dominantă în Europa în ”lunile următoare” dacă primele tendinţe observate se confirmă, a avertizat joi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), relatează AFP şi Reuters.

„Datele preliminare sugerează un avantaj substanţial” al noii variante Omicron asupra variantei Delta, în prezent dominantă, iar modelele matematice arată că „Omicron ar putea provoca mai mult de jumătate din infecţiile cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2 în UE în lunile următoare”, subliniază într-un comunicat agenţia sanitară a Uniunii Europene.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.