ANM a declanșat Codul roșu. O vreme cumplită a lovit România! Care sunt zonele afectate

Avertizare de Cod roșu în România! Vremea o ia razna. Anunț de ultim moment al meteorologilor.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea de Cod roșu pentru două județe din România.

Meteorologii au prelungit, până la ora 23:00, avertizarea Cod roşu de viscol şi rafale de vânt de peste 145 km/h emisă pentru zona de munte a judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în zonele atenţionate, la altitudini de peste 1.800 de metri, se vor semnala: viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăşi 140 – 145 km/h, zăpadă puternic troienită şi vizibilitate redusă spre zero.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Care este prognoza ANM pentru perioada următoare?
Regimul termic prognozat de către specialişti, pentru următoarele două săptămâni (17 – 30 ianuarie), va fi unul caracterizat de alternanţe de temperatură de la o zi la alta, precum şi de precipitaţii în întreaga ţară, cu preponderenţă după jumătatea acestei săptămâni, dar şi din 27 ianuarie, conform estimărilor publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în prima săptămână, deşi vor fi alternanţe termice, vremea va fi relativ rece pentru această perioadă, îndeosebi în timpul nopţilor şi dimineţilor, cu temperaturi maxime, în medie între 0 şi 4 grade şi minime ce vor oscila între -7 şi -4 grade Celsius.

Vreme rece în Transilvania și Maramureș
În Transilvania, în perioada 17 – 23 ianuarie, vremea va continua să fie rece, local geroasă în unele nopţi, astfel că temperaturile maxime se vor menţine preponderent negative, în medie, cuprinse între -3 şi 2 grade, iar minimele se vor situa între -11 şi -6 grade.

În Maramureş, până în 23 ianuarie, vremea va continua să fie rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime preponderent negative (între -3 grade şi 1 grad) şi ger în unele nopţi (minime ce vor oscila între -10 şi -5 grade).

În zona Moldovei, în prima săptămână de prognoză, la nivelul regiunii, în 17 şi 20 ianuarie se vor atinge maxime de 5 – 6 grade, iar în restul zilelor, acestea se vor situa între -2 şi 2 grade.

În Dobrogea, în zilele de 17 şi 20 ianuarie se vor atinge maxime de 6 – 7 grade Celsius şi minime în jurul valorii de 0 grade. Cu toate acestea, vor fi şi zile în care valorile termice se vor apropia de normal, cu maxime în medie de 0 – 3 grade, respectiv minime între -5 şi -2 grade.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.