Angela Merkel intervine! După o tăcere de câteva zile, vin veşti noi din Germania – >>

Fostul cancelar german Angela Merkel condamnă în termeni duri invadarea Ucrainei de către Rusia lui Vladimir Putin,

invazie pe care o cataloghează drept „război de agresiune”.

Cetățenii germani ar dori ca Angela Merkel să fie cea care să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, a declarat vineri că invazia Rusiei în Ucraina a marcat „o profundă scindare

în istoria Europei după sfârşitul războiului rece”,, relatează Reuters, potrivit Rador.

Angela Merkel, care a fost considerată interlocutorul-cheie occidental al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că urmăreşte desfăşurarea evenimentelor „cu mare îngrijorare şi compasiune”.

Angela Merkel, care a condus Germania timp de 16 ani, până în decembrie 2020, care s-a născut şi a trăit în fosta Germanie

comunistă, şi vorbeşte fluent limba rusă a reușit să mențină ani de zile o relație bună cu liderul de la Kremlin.
Angela Merkel sprijină acțiunile cancelarului actual, Olaf Scholz

„Cu cea mai mare îngrijorare urmăresc evoluţia situaţiei în urma noului atac, care urmează celui din 2014 (împotriva

Crimeei), al Rusiei conduse de preşedintele Putin împotriva integrităţii teritoriale şi suveranităţii” Ucrainei, scrie Merkel într-o declaraţie difuzată de Reuters.

„Această încălcare flagrantă a dreptului internațional nu are nicio justificare şi o condamn cu cea mai mare fermitate”, mai scrie Merkel, care a întreţinut relaţii foarte strânse, dar foarte dificile,cu Vladimir Putin pe când era cancelar.
Fostul cancelar a mai spus că sprijină pe deplin toate eforturile succesorului său, Olaf Scholz, şi pe care le fac aliaţii Germaniei pentru a trage la răspundere Rusia pentru acţiunile sale.

Angela Merkel a încercat să menţină relaţii strânse cu Kremlinul în cele patru mandate pe care le-a avut în fruntea Germaniei, scrie presa internațională.

În prezent, Merkel este foarte criticată de presa germană, care îi atribuie un eşec usturător al diplomaţiei „binevoitoare” cu Moscova din ultimi ani.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.