Am învățat să fac această rețetă și deja de un an nu mai cumpăr salamuri din magazin! Natural și fără adaosuri: Cum se face Rețeta

Salamul este un produs extrem de popular, fiind prezent atât la micul dejun de fiecare zi, cât și la masa de sărbătoare.

Vă prezentăm o rețetă de salam crud-zvântat delicios. Acest salam se întâlnește în bucătăriile tradiționale ale mai multor țări. Este un mezel deosebit de delicios, aromat și sățios, prepararea căruia este destul de simplă. Bucurați-i pe cei dragi cu un mezel de casă uimitor, fără aditivi chimici și conservanți.

Ingrediente -1.1 kg mușchi de vită -1.5 lingură de sare -1 lingură de piper negru măcinat -1 linguriță de cimbru -2 mațe -85 ml de coniac -1.5 lingură de zahăr -2 lingurițe boia de ardei -200 ml de oțet.

Mod de preparare: 1. Dați carnea de vită prin mașina de tocat. Potriviți carnea cu sare, zahăr, piper negru, boia de ardei și cimbru. Amestecați.

2. Adăugați la carne coniacul și amestecați. 3. Acoperiți carnea cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 24 de ore. 4. Înmuiați mațele în oțet și curățați-le. 5. Umpleți mațele cu carne și legați-le din ambele părți. Umpleți-le bine și legați-le cât mai strâns, astfel încât să nu rămână aer în interior.

6. Atârnați de un suport mezelul obținut, într-un loc răcoros, bine aerisit (de exemplu, la balcon). La fel, puteți da salamul la frigider pentru 3 zile. 7. Treceți cu un făcăleț peste salam, astfel încât acesta să capete o formă mai turtită. Repetați procesul o dată pe zi, timp de 10 zile. 8. Păstrați salamul doar la balcon sau la frigider, până va fi gata. 9. Serviți salamul crud zvântat tăiat felii subțiri, în calitate de aperitiv. Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Anunț important: Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.