Alexandru Rafila, vesti bune pentru ROMAN

Situația din România este în continuare una dificilă, cu multe infectări noi în fiecare zi. Cu toate acestea, românii se gândesc tot mai mult la ridicarea restricțiilor în vigoare deja de mult timp. Alexandru Rafila a vorbit despre acest subiect și a explicat când am putea scăpa chiar și de certificatul verde.

Alexandru Rafila, despre ridicarea restricțiilor

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit despre ridicarea restricțiilor, cel mai așteptat moment. Specialistul a declarat că speră ca acesta să fie ultimul val și situația va reveni treptat la normal. Dacă lucrurile se vor mobiliza, multe dintre măsuri vor fi relaxare.

Vezi și: Raed Arafat, adevărul despre relaxarea restricțiilor. Când se renunță la purtarea măștii în interior

Conform informațiilor oferite de specialiști, dacă se menține un trend descendent, în următoarele patru săptămâni vom asista la o scădere a numărului de cazuri. Astfel, la finalul lunii martie se va putea renunța la multe dintre restricții, precum purtarea măștii de protecție sau certificatul verde, valabil acum în instituții și magazine.

„Avem trei zile de scădere consecutivă, care sunt însoțite și de scăderi și la nivelul spitalelor. Ultimele restricții la care se vor ridica vor fi legate de utilizarea măștii în interior, în rest, probabil că vom putea reveni la normal și sper să putem renunța și la starea de alertă, care se prelungește de aproape doi ani în România. Restricțiile trebuie ridicate gradual. Însă nu excludem apariția de noi variante, care pot afecta grupuri vulnerabile”, a mai declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, avertisment pentru români

Alexandru Rafila este optimist și crede că lucrurile vor reveni la normal în perioada următoare, dar totul depinde de evoluția bolii. Chiar dacă s-ar putea ridica treptat multe restricții, precum și starea de alertă, avertizează că românii trebuie să respecte în continuare anumite reguli de igienă și să îi protejeze pe cei din jur.

Profesorul nu exclude nici posibilitatea de apariție a noi tulpini, având în vedere că deja au fost descoperite mai multe. Dacă evoluția epidemiologică se va observa, într-o săptămână s-ar putea discuta despre eventuale măsuri de relaxare. Conform lui Rafila, lucrurile au evoluat față de săptămâna trecută, iar numărul persoanelor în stare gravă a scăzut.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.