Alexandru Rafila a dat vestea despre ridicarea restricțiilor. Declarații de ultimă oră:–>>

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că România se pregătește pentru ridicarea restricțiilor, dar cu precauție.

”În țările europene, în care s-a decis renunțarea la cea mai marte parte dintre restricții, au puține persoane internate

în secțiile ATI.

Sunt țări care au un grad de acoperire mare vaccinală, dar lucrul care este important atunci când se ia această decizie de ridicare a restricțiilor este legat de capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienții și, într-adevăr, infecțiile să nu mai reprezinte un tip de patologie amenințătoare de viață și să reprezinte, dacă vreți, o infecție banală.

Cu cât gradul de vaccinare a fost mai mare, manifestările au fost mai reduse și o să vedeți la sfârșitul acestei prezentări că sunt câteva state din Uniunea Europeană care au ridicat cea mai mare parte a restricțiilor și la care, datorită acoperirii vaccinale, datorită modului în care funcționează sistemul de sănătate, s-a ajuns la o situație care permite acest lucru și ne pregătim, categoric, și noi pentru așa ceva, dar cu precauție, cât să nu producem un număr mai mare de decese sau să supraaglomerăm spitalele din România”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul a afirmat apoi că, din cauza numărului mare de pacienți la secțiile ATI din România, momentan, nu putem aplica niciun fel de relaxare.

”Nu putem aplica niciun fel de măsuri de relaxare în acest moment”, a mai spus Rafila.

”De asta vă spuneam că nu putem să aplicăm niciun fel de măsuri de relaxare în acest moment, decât când acest indicator al gradului de ocupare a secțiilor de terapie intensivă începe să scadă în mod susținut. Rămâne să discutăm cu colegii de la Institutul Național de Sănătate Publică, cu alți specialiști, încât să putem să definim exact parametrii după care să putem să luăm decizii în consecință în ceea ce privește reluarea diferitelor tipuri de activități sau renunțarea la unele dintre restricți”, a declarat Alexandru Rafila.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.