Alertă în supermarketurile din România. Zeci de tone de produse alimentare cu pesticide, retrase de urgență. Lista alimentelor periculoase –- >>

În urma controalelor ANSVSA, zeci de tone de castraveți și mandarine cu pesticide au fost retrase din magazine.

În trei magazine din Ilfov, Constanța și Iași, un lot de portocale cu pesticide a fost descoperit și retras.

Care a fost motivul inițiat retragerii de comercializare

”Vă informăm ca urmare a depasirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos) SC MICROFRUITS SRL a initiat

retragerea de la comercializare si rechemarea de la client a articolului mentionat mai jos.

Motivul rechemarii: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos)”, a transmis SC MICROFRUITS SRL.

Tone de castraveți și mandarine contaminate cu pesticide, retrase

În urma controlului efectuat de Inspectorii ANSVSA, un lot de portocale cu pesticide a fost descoperit. Din cele 21 de

tone de portocale, o tonă a fost distribuită către trei depozite, celelalte 20 de tone au fost distruse înainte de a sosi buletinul de analiză.

,,Nu știm încă de ce, efectuăm o anchetă să aflăm de ce cele 20 de tone au fost distruse înainte. Tot în această săptămână au fost retrase, deci nu au intrat pe piață, 19 tone de castraveți, tot din Turcia, contaminați cu pesticide și 20 de tone de mandarine”, a declarat vicepreședintele ANSVSA, Mihai Ponea.

,,Copiii noştri consumă legume şi fructe cu pesticide ceea ce mie mi se pare o crimă”
Ponea a declarat faptul că încă de la începutul anului, controalele ANSVSA, privind importurile de legume şi fructe provenite din Turcia au fost intensificate deoarece au mai fost depistate şi alte cantităţi de astfel de produse contaminate cu pesticide.

„Tot în această săptămână au fost depistate la frontiere 20 de tone de castraveţi şi 20 de tone de mandarine contaminate cu pesticide, tot din Turcia. Încă de la începutul anului am intensificat controalele la importurile provenite din acesta ţară pentru a vedea ce se întâmplă cu legumele şi fructele provenite din Turcia.

Aş vrea ca toţi cei care pun legume şi fructe pe piaţa din România să pună produse sigure şi să se gândească că în încercarea de a frauda, copiii noştri consumă legume şi fructe cu pesticide ceea ce mie mi se pare o crimă. Voi continua ancheta şi mă voi lămuri aceasta situaţie”, a adăugat vicepreşedintele ANSVSA.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.