Acesta este pomul care te scapă imediat de sărăcie dacă ai pământ și nu-l folosești! Crește într-un an cât alții în zece, iar producția este peste așteptări ––>

Arborele Paulownia este originar din China și este un copac de esență tare. Arborele s-a numit, pentru început, pavlovnia, dar modul în care i s-a scris numele s-a schimbat. Așadar, noul nume i s-a dat în onoarea reginei Anna Pavlovna a Olandei (1795–1865), fiica țarului Pavel I al Rusiei.

Deși, în România, sunt recomandate doar cinci specii ale arborelui, există, în total, 25 de specii plantate în toate colțurile lumii.

De ce condiții are nevoie arborele Paulownia pentru plantare
Una dintre condițiile foarte importante de care fermierii care își doresc să planteze arborele Paulownia trebuie să țină cont este legată de sol. PH-ul solului trebuie să se încadreze între 4,5 și 7. Un alt factor important este legat de gradul de umiditate.

Arborele Paulownia necesită multă apă, așa că, dacă anul este secetos, atunci va fi nevoie de udarea fiecărui copac în parte cu 7-8 litri de apă pe zi. Copacul poate fi cultivat pe orice tip de sol care nu are stâncă la o adâncime de șase metri. De asemenea, nivelul pânzei freatice trebuie să fie de sub doi metri.

Lucrările de pregătire ale terenului înainte de plantare sunt cele de bază. Acesta necesită arare, discuire, grapare și folosirea erbicidului împotriva buruienilor. Arborii trebuie plantați la o distanță de patru metri unul de celălalt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.